7 закладів Києва, де можна поїсти, як у Італії

Cosmo

Киян та гостей столиці обєднує любов до італійської кухні. Великі й розкішні, маленькі та душевні, автентичні і сучасні… Київські ресторації з італійським меню не дозволять забути про пасту, піцу і тірамісу. Читай більше про 7 популярних італійських ресторанів у Києві й готуйся ковтати слинку.

Vapiano

Розташування: вул. Велика Васильківська Басейна, 1-3/2, ТРЦ «Арена-Сіті»

Атмосфера: зайшовши у світлий і затишний італійський заклад, одразу впадає в око відкрита кухня. Так, кожен відвідувач наче бере участь у приготуванні страв. Дружний офіціант вручить тобі смарт-карту, яка дозволить замовити будь-яку страв чи напій залежно від особистих уподобань. Світлі дерев’яні меблі та велика кількість зелені в інтер’єрі подарують відчуття релаксу у стилі середземноморського життя.

Рекомендації: спробуй пасту Коззе з мідіями й цукіні з келихом білого вина. Потім скуштуй особливий десерт Крема Ді Фрагола, у якому гармонійно поєдналися ніжний маскарпоне та соковита полуниця.

Італійська редакція

Розташування: вул. Велика Васильківська, 43

Атмосфера: італійський ресторан у центрі Києва пропонує гостям новий погляд на італійську кухню. До прикладу, для приготування страв використовується не лише італійське, а й українське борошно. Стандарти традиційних італійських десертів теж видозмінені. Незвичним є й інтер’єр. По центру висить картина Love, яка наче виступає символом Риму. Адже саме там багато хто шукає кохання, свободу та щастя. Тебе також здивують стеля, старовинні дзеркала та гіпнотичні скульптури.

Рекомендації: почни вечір з аперитиву коктейлю Amaretto Sour і продовжи знайомство разом із піцою «Чотири сири і ще два».

Bigoli

Розташування: Кловський узвіз, 7а

Атмосфера: творці фешенебельного закладу надихнулися одним із видом італійської пасти біголі й відповідно назвали ресторан. Тепер тобі не варто вирушати в Італію, щоб дізнатися, якими насправді є на смак паста з морепродуктами, равіолі з кроликом чи тальятеле з білими грибами. На додаток, Bigoli вперше в Україні представили моцарела-бар, куди двічі на тиждень поставляють свіжий сир із його батьківщини. В ресторані також працює гастрономічний відділ, де можна придбати італійські смаколики.

Рекомендації: спершу поласуй брускетою з авокадо та лососем, а згодом замов ризото. Після ситної вечері потіш себе легким десертом сорбетом із лимоном та полуницею.

Vero Vero

Розташування: вул. Іллінська, 18

Атмосфера: затишний італійський ресторан на Подолі чарує дизайном у будь-яку пору року. Взимку він нагадує класичну траторію, які зустрічаються в кожному регіоні Італії. А влітку дозволяє насолодитися київським пейзажем із величезної тераси з фонтаном. Цікаво, що саме тут уперше в Києві почали смажити відомі флорентійські стейки з італійської яловичини. Зауважимо, у меню ти завжди знайдеш пасту, ризото, піцу, різноманітні брускети, а також домашнє морозиво та надсмачні італійські десерти.

Рекомендації: візьми келих ігристого й посмакуй устрицями з компанією друзів. Потім доповни вечерю карпачо з лосося та авокадо під апельсиновим соусом. А на десерт не зрадь класиці й замов домашнє тірамісу.

Файна Фамілія

Розташування: бульвар Дружби Народів, 25а; Верхній Вал, 10; Сагайдачного, 25; Микільсько-Слобідська, 1а; Еспланадна, 30а; Мала Житомирська, ¾.

Атмосфера: у різних куточках столиці гостей зустрічає мережа сімейних ресторанів Файна Фамілія. У меню переважають традиційні страви середземноморської кухні. Особливо вражає широке гриль-меню та різноманіття італійської пасти. Щоранку відвідувачі смакують комплексними сніданками, а вдень фірмовими бізнес-ланчами.

Рекомендації: спробуй фірмові страви: стейки «Рибай» чи «Стріплойн», запечену поленту чи суп «Мінестроне». Любителі солодощів оцінять особливі десерти: ванільну пана-коту або тарталетку з маскарпоне та сезонними ягодами.

Positano

Розташування: проспект Павла Тичини, 1в

Атмосфера: ресторан із видом на Дніпро на лівому березі Києва пропонує своїм гостям оригінальне меню, підготоване піцейоло Енцо Кочча та харизматичним венеціанцем Марком Черветті. Засновники закладу не називають Positano візитівкою Італії. Тут вони намагають передати атмосферу сучасного Неаполя. У ресторані подають традиційні та авторські піци, які готують виключно з італійських продуктів та у дров’яній печі від майстра Стефано Феррара. У меню також знайдеш смачні основні страви, десерти і карту натуральних італійських вин.

Рекомендації: побувавши у Positano, гріх не спробувати справжню неаполітанську піцу з келихом улюбленого вина.

Trattoria Zucca

Розташування: вул. Павлівська, 26/41

Атмосфера: цей заклад вражає домашнім затишком і вирізняється з-поміж інших мінімалістичним меню. У кожному з його пунктів знайдеш не більше п’яти позицій, проте кожна з них справжній кулінарний шедевр. Страви мають гармонійний смак і ювелірну подачу, тому впевнені, ти захочеш сфотографувати вечерю для свого інстаграм. Заклад було створено для постійних гостей, до яких тут ставляться, як до членів сім’ї.

Рекомендації: якщо навідалася у Trattoria Zucca з подругами, замовте пляшку ігристого й плато з морепродуктами. В іншому випадку насолодись смаком равіолі з качкою під соусом із шафрану.

5 5 6
Фото: www.instagram.com/bigoli_restaurant
Спецпроекты
Твоя жизнь / Рецепты
Надо прочитать

Новий фуд-тренд: рецепт японських млинців дораякі

Азіатський десерт, від якого скоро будуть у захваті всі.

Loading...
Твоя жизнь / Рецепты
Это интересно

10 заведений Киева, где подают самые вкусные супы

Когда на тяжелую пищу уже и смотреть не хочется.

Кутья на Рождество: 3 традиционных рецепта

Не забудь поставить кутью на рождественский стол.

Твоя жизнь / Рецепты
Это интересно

Різдвяне меню: 3 смачні страви із птиці

Корисні страви для всієї родини!

 

© Copyrignt Cosmopolitan Ukraine, 2019. Все права защищены.