Ахіако: рецепт незвичайного колумбійського супу від Michelle Andrade

Cosmo

Ахіако — традиційний колумбійський суп. Існує кілька регіональних варіантів його приготування. Зробити колумбійську страву можна і вдома — з чого готують ахіако, розповіла співачка і ведуча тревел-шоу «Орел&Решка. Земляни», яке щосуботи показує Новий канал, Michelle Andrade.

— На вигляд — чи то дуже густий суп, то чи друга страва з величезною кількістю підливи. Готується страва на м`ясному бульйоні, там є кукурудза і картопля у двох виглядах — пюре і шматочками. Потім додають інші овочі та зелень, — розповіла ведуча тревел-шоу на Новому каналі Michelle Andrade. — На смак — супчик як супчик — мама такі готувала в дитинстві. Хоча моя мама готувала супи з кукурудзою і бобами (дитинство Michelle провела в Болівії, — прим. ред.), а для вас це може бути незвично.

Інгредієнти:

  • курка — 1,5 кг;
  • телячі ребра — 500 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • орегано — 1 ст.л.;
  • кінза з корінцями — 2 пучки;
  • картопля — 1 кг;
  • кукурудза — 4 заморожених качана;
  • помідор — 3 шт.;
  • зелена цибуля — 3/4 чашки;
  • ріпчаста цибуля — 3/4 чашки;
  • гострий перець — 1 шт.;
  • свіжий шпинат – 2 пучки;
  • каперси з маринадом — половина чашки;
  • чорний перець — 1 ч.л.;
  • авокадо — 3 шт.;
  • лимонний сік — 2 ч.л.;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

1. Зваріть бульйон з курки і телячих ребер. Не забувайте знімати піну! Коли вода закипить, додайте цибулину, кінзу та орегано. Посоліть. Продовжуйте варити на маленькому вогні, поки м`ясо не стане м`яким — на це може піти кілька годин.

2. Дістаньте курку і м`ясо з води, почистіть від кісток і шкіри. Потім покладіть м`ясо назад у бульйон.

3. Кілька картоплин натріть на тертці, інші наріжте дрібними кубиками й відправте все в бульйон.

4. Качани кукурудзи наріжте кружальцями і також додайте в суп. Варіть близько 20 хвилин.

5. Дрібно наріжте цибулю, додайте дрібку солі й лимонний сік. Додайте помідори, нарізані дрібними кубиками, зелену цибулю і гострий перець, а також кінзу — повинна вийти сальса (традиційний соус мексиканської кухні, — прим. ред.).

6. За кілька хвилин до готовності покладіть у каструлю крупно нарізаний шпинат, каперси та чорний перець. Ахіако готовий! Подавайте його з авокадо, сальсою і, за бажанням, зі сметаною.

5 5 1
Фото: Gettyimages
Спецпроекты
Реклама

Як зробити ідеальне тісто для піци вдома: секрети від шеф-кухаря

Яке борошно краще використовувати і як правильно замісити?

Loading...

Сезонне меню: простий рецепт французького пирога із грушею

За рецептом сушефа реаліті «Пекельна кухня» Микити Єфанова.

Хочешь больше узнать про "LifeStyle"?
Гороскоп
Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер:

 

© Copyrignt Cosmopolitan Ukraine, 2019. Все права защищены.