Що приготувати з полуниці: 4 найпростіші рецепти

Поки сезон у розпалі


АВТОР: Анастасія Якубишин

ФОТО: Gettyimages

опубліковано: 29 травня 2024

Реклама

Смачна і соковита, солодка і ніжна — ця ягода давно вже завоювала прихильність людей по всьому світу і стала ще однією причиною того, що ми так чекаємо літа. Та що приготувати з полуниці, поки сезон? Лови 4 прості рецепти

Батончики із замороженого грецького йогурту з полуницею та шоколадом

Інгредієнти:

  • 500 мл грецького йогурту
  • 2 ложки меду 
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 450 г скибочок полуниці
  • 120 г шоколадних чипсів

Як готувати:

1. Застели велике деко прямокутної форми пергаментним папером.

2. Змішай йогурт, мед та ванільний екстракт у мисці середньої величини. Порада: можеш використовувати інші види йогурту, але текстура десерту буде більш крихкою та менш кремовою.

3. Виклади суміш на підготовлене деко. 

4. Розподіли полуницю зверху і посип шоколадними чипсами. Порада: експериментуй з різними фруктами, горіхами або гранолою.

5. Постав заморожуватися щонайменше на 3 години. Порада: зберігай заморожений десерт у контейнері з пергаментним папером до місяця.

6. Перед подачею наріж або поламай на шматочки.

Імбирно-м’ятний лимонад

Інгредієнти:

  • 300 г полуниці
  • 1 лимон
  • 50 г тертого імбиру
  • 50 г м’яти
  • 100 г цукру 
  • 2 л води

Як готувати:

1. Полуницю помий, видали хвостики й розріж ягоди навпіл. Порада: для більш насиченого смаку полуницю можна заморозити на ніч перед приготуванням лимонаду.

2. Вичави з лимона сік.

3. Натри імбир на тертці й подрібни м’яту.

4. У блендері з’єднай полуницю, лимонний сік, цукор, тертий імбир, м’яту та 1 л води. Збий до однорідної маси.

5. Проціди суміш через сито і додай решту води.

6. Постав лимонад у холодильник на кілька годин, щоб він охолов.

Класичне полунично-бананове смузі

Інгредієнти:

  • 1 банан
  • 100 г полуниці
  • 200 мл молока 
  • 1 столова ложка меду 

Як готувати:

1. Почисть банан і наріж його кружечками.

2. Полуницю помий, видалити хвостики й розріж ягоди навпіл.

3. У блендері з’єднай банан, полуницю, молоко (або йогурт) і мед. Збий до однорідної маси. Порада: замість молока можна використовувати кефір, вершки або кокосове молоко для цікавішого смаку.

4. Розлий смузі по келихах і подавай.

Салат з полуницею, шпинатом та авокадо

Інгредієнти:

Заправка з маком:

  • 80 мл олії з волоських горіхів (або оливкової)
  • 30 мл бальзамічного оцту
  • 1/2 чайної ложки меду
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 чайна ложка діжонської гірчиці
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю
  • 2 столові ложки маку

Інші інгредієнти:

  • 200 г бебі-шпинату
  • 1 авокадо 
  • 150 г полуниці, нарізаної скибочками
  • 50 г горіхів пекан
  • 50 г сиру фета

Як готувати:

1. Змішай усі інгредієнти для заправки в мисці або невеликій банці. Можна приготувати заправку заздалегідь і зберігати в холодильнику до потрібного моменту.

2. Промий шпинат холодною водою й обсуши його. Відірви товсті стебла, якщо такі є.

3. Наріж полуницю скибочками. Авокадо розріж навпіл, видали кісточку та наріж м’якоть скибочками або кубиками. Карамелізовані горіхи пекан можеш поламати на шматочки.

4. Виклади промитий шпинат у велику миску. Полий його невеликою кількістю заправки й обережно перемішай, щоб шпинат рівномірно покрився заправкою.

5. Тепер виклади на шпинат шар полуниці, потім шар авокадо, далі шар горіхів пекан і наостанок посип зверху подрібненим сиром фета. Повтори шари, якщо робиш великий салат. Порада: за бажанням можеш додати до салату й інші інгредієнти. Наприклад, шматочки яблука, винограду або сиру з пліснявою.

6. Подавай салат відразу, доповнивши келихом білого вина.

Смачного!

Схожі статті
Реклама
Стиль життя
ПОПУЛЯРНІ