Як зробити ідеальне тісто для піци вдома: секрети від шеф-кухаря

Твоя жизнь / Рецепты
16 сентября 2021
Cosmo

Щопонеділка о 19:00 Новий канал показує вогняне кулінарне реаліті «Пекельна кухня». Щойно його вмикаєш, відразу починають текти слинки. Щоб перегляд програми втамовував не тільки інтелектуальний голод, а й звичайний, приготуй піцу. А як її зробити ідеальною, розповів Шеф «Пекельної кухні» Алекс Якутов.

Хто хоч раз куштував італійську піцу, розуміє: те, що господині готують удома, не має нічого спільного з класикою. Смак піци залежить і від начинки, і від коржа. Важливо не лише правильно замісити тісто, а й вибрати для нього хороше борошно.

— Для піци краще брати спеціальне борошно «00» (два нуля — прим. ред.), його ви знайдете у великих гіпермаркетах, — розповідає Пекельний Шеф. — Але можна використовувати і вищого ґатунку, яке є в будь-якому магазині. А ось перший і другий для піци та десертів краще не брати — в такому борошні багато зернових відходів. Разом з тим, воно ідеально підходить для хліба. 

До ідеального тіста для піци не додають ані молоко, ані яйця.

— Туди йде лише чотири інгредієнти: сіль, борошно, вода та дріжджі, — ділиться секретами Шеф. — Першими з`єднайте борошно та сіль. У холодній воді розмішайте дріжджі. Поступово додавайте борошно і замішуйте. На 1 кг борошна йде 700 мл води, столова ложка солі та 5 г живих дріжджів. Тісто замішують хвилин 20. Воно має бути не пружним, а повітряним і еластичним.

Потім його накривають плівкою і ставлять у холодильник.

— Якщо вам потрібна піца до вечора, замішуйте тісто вранці, — радить Алекс Якутов. — Що довше воно ферментується, то смачнішим виходить кінцевий продукт. Тісто в холодильнику може стояти до трьох днів.

Чи зможуть учасники «Пекельної кухні» впоратися з піцою — дивись щопонеділка о 19:00 на Новому каналі.

5 5 1
Фото: Gettyimages
Спецпроекты
Реклама
Loading...
Хочешь больше узнать про "LifeStyle"?

Сладкоежкам на заметку: рецепт полезных конфет из бананов и орехов

Участник реалити «Адская кухня» Александр Громлюк поделился авторским рецептом ПП-сладостей.

Гороскоп
Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер:

Сезонне меню: простий рецепт французького пирога із грушею

За рецептом сушефа реаліті «Пекельна кухня» Микити Єфанова.

 

© Copyrignt Cosmopolitan Ukraine, 2019. Все права защищены.