5 класичних рецептів пасти для романтичного вечора

Cosmo

Не знаєш що приготувати для своєї половинки цього разу? Пропонуємо найсмачніші варіанти пасти для любителів італійської кухні. Час звернутися до вічної класики і спробувати популярні рецепти цієї страви.

Болоньєзе 

Інгредієнти: 

1 столова ложка оливкової олії
2 цибулини
2 моркви
2 селери
2 головки часнику
2-3 гілочки розмарину
500 г яловичого фаршу
2 банки томатів
пучок базиліка
1 чайна ложка орегано
2 столові ложки томатної пасти
1 кубик яловичого бульйону
1 червоний чилі-перець
125 мл червоного вина
6 помідорів чері
75 г сиру пармезан
400 г спагетті

Приготування: 

1.На розігрітій пательні злегка підсмажити цибулю, моркву, селеру, часник та розмарин протягом 5 хвилин.

2.Додати фарш, збільшити вогонь і готувати ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Висипати томати, базилік, орегано, томатну пасту, кубик бульйону, дрібно порізаний перець чилі та чері. Перемішати і довести до кипіння.

3.Варити соус на малому вогні протягом години, а поки що зварити пасту.

4.Змішати пасту та соус і подавати з тертим пармезаном.

Карбонара

Інгредієнти:

400 г спагетті
5 яєчних жовтків
80 г тертого сиру пармезан
250 г бекону
1 головка часнику
щіпка солі і перець за смаком
оливкова олія

Приготування:

1.Добре збити жовтки, пармезан, сіль та перець.

2. Нарізати бекон та зварити спагетті.

3. Підсмажити бекон разом із часником.

4. Змішати бекон, спагетті та яєчну суміш. Подавати із тертим пармезаном.

Феттучині Альфредо

Інгредієнти:

Пачка феттучині
200 г вершкового масла
200 мл жирних вершків
щіпка часникової солі
перець за смаком
125 г тертого пармезану
200 г тертого сиру романо

Приготування:

1.Зварити феттучині. Паралельно приготувати соус, розтопивши масло і вершках на великому вогні. Додати сіль та перець, а потім два види сиру.

2.Готовий соус змішати з пастою. За бажанням подавати із грибами і тертим сиром.

Прімавера

Інгредієнти:

Пачка фузіллі
100 г зеленого горошку
100 г броколі
2 середні моркви
1 болгарський перець
60 мл оливкової олії
4 головки часнику
100 г томатів черрі
125 г тертого пармезану

Приготування:

1.Зварити пасту. Окремо зварити овочі.

2. На пательні підсмажити часник, чері і додати трохи солі. Додати овочі і перемішати.

3. Змішати овочі та пасту, подавати із тертим пармезаном і злегка збризнути оливковою олією.

Спагетті Алла Путтанеска

Інгредієнти:

Пачка спагетті
60 мл оливкової олії
4 головки часнику
100 г чорних оливок
4 великих томатів
гілочка базиліку
1,5 столових ложок каперсів
щіпка орегано
сіль і перець за смаком
2 столові ложки свіжої петрушки
тертий пармезан для прикраси

Приготування:

1.Зварити пасту.

2.На пательні підсмажити томати із часником та базиліком. Через 10 хвилин додати каперси, оливки, орегано, сіль та перець. Смажити ще 5 хвилин.

3. Залити соус у готове спагетті, перемішати, посипати петрушкою і сиром пармезан.

Даша Андрійчук 

5 5 9
Фото: instagram/irinashayk
Спецпроекты
Твоя жизнь / Рецепты
Надо прочитать

Гастрономічний гороскоп: твій смузі за знаком зодіаку

Лише найкращі інгредієнти для улюбленого напою!

Loading...
Твоя жизнь / Рецепты
Надо прочитать

Новий фуд-тренд: рецепт японських млинців дораякі

Азіатський десерт, від якого скоро будуть у захваті всі.

Твоя жизнь / Рецепты
Это интересно

10 заведений Киева, где подают самые вкусные супы

Когда на тяжелую пищу уже и смотреть не хочется.

Кутья на Рождество: 3 традиционных рецепта

Не забудь поставить кутью на рождественский стол.

 

© Copyrignt Cosmopolitan Ukraine, 2019. Все права защищены.