7 корисних властивостей оливок, про які ти не здогадувалася

Cosmo

Не дарма оливки є одним із дозволених продуктів у середземноморській дієті. Про їхній позитивний вплив на фігуру і стан організму в цілому здавна ходять легенди. Мініатюрні зелені плоди є джерелом багатьох вітамінів, мінералів та мікроелементів, які важливі для наших кісток і шкіри. Розповідаємо більше про корисні властивості продукту, і ти неодмінно захочеш додати його до свого раціону.

1. Оливки запобігають старінню. Вони мають сильні антиоксидантні властивості. Вітаміни А та Е, які містяться у їхньому складі, забезпечують захист організму від руйнування вільними радикалами, запобігаючи окисленню. Процес окислення є причиною розвитку різних хронічних хвороб, а також передчасного старіння. На додаток, антиоксидантна цінність оливок збільшується через високий вміст лютеїну та поліфенолів.

2. Продукт зміцнює кістки. Мінерали, що містяться в оливках, підвищують рівень гемоглобіну у крові і, таким чином, сприяють зміцненню кісткової тканини. Кальцій, якого теж чимало у зелених плодах, відіграє важливу роль у зміцнення кісток. А марганець позитивно впливає на м’язовий тонус і підтримує нормальне функціонування суглобів.

3. Зелені плоди особливо корисні для жінок. Вони здійснюють позитивний вплив на нашу репродуктивну систему, сприяють зачаттю, нормалізують жіночий гормональний фонд завдяки вітамінам А та Е, а також великій кількості жирних кислот. До того ж оливки позитивно впливають на стан нашої шкіри, волосся та нігтів.

4. Оливки нормалізують роботу серцево-судинної системи. У плодах міститься омега-9, необхідна для злагодженої роботи серця і судин. Вона також забезпечує відновлення травмованих судинних стінок. А ось олеїнова кислота, яка теж міститься в оливках, не дозволяє клітинам крові склеюватися й утворювати згустки.

5. Продукт запобігає раку. Нещодавні дослідження виявили в оливках унікальну речовину олеокантанол, яка руйнує ракові клітини протягом 60 хвилин і загалом зміцнює наш імунітет.

6. Зелені плоди сприяють нормальній роботі ШКТ. Речовини, які є у складі оливок, позитивно впливають на роботу шлунку, печінки та кишківника. Оливки очищують організм від шлаків і токсинів, запобігають розвитку гастриту та виразки шлунку.

7. Оливки запобігають появі каменів. І в зубах, і в різних органах (нирках, жовчному міхурі). Вони також стимулюють виділяння жовчі. Кажуть, 20 оливок, спожитих на місяць, чудова профілактика утворення каменів.

Текст: Дар`я Андрійчук

5 5 2
Фото: Gettyimages
Спецпроекты
Реклама
COSMO / Тренды

Твоя жизнь / Рецепты
Это интересно

9 модных видов кофе

Чтобы понимать современный жаргон из меню модных кофеен, нужно быть чуть ли не доктором наук! Мы расшифровали для тебя несколько названий, чтобы ты могла вовремя блеснуть умом и вкусом. 

Loading...
Читай Cosmopolitan в 2020

На обложке: Екатерина Кухар

Продолжение следует: наводим порядок в жизни после карантина

Есть идея: главные тренды осени в теории и на практике

Double trouble: вся правда и ложь о грудных имплантах

Себе дороже: этот неловкий момент, когда подруга зарабатывает больше

Афера века: точки G не существует, расходимся!


Хочешь больше узнать про "LifeStyle"?
Гороскоп
Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер:

 

© Copyrignt Cosmopolitan Ukraine, 2019. Все права защищены.