Полуничний соус до м'яса: простий рецепт

Cosmo

Кислувато-солодкі ягідні соуси найчастіше подають на десерт, як додаток до млинців, сирників, каш. Але заправки на основі ягід прекрасно поєднуються за смаком з м`ясом, сиром, салатами. Вони додають стравам неповторну пікантність і вишуканість. Найароматнішим виходить соус з полуниці. Саме його  і радить приготувати Шеф «Пекельної кухні» (Новий канал) Алекс Якутов.

Полуничний соус до м`яса: рецепт

Інгредієнти:

  • полуниця — 1 кг
  • сіль — 0,5 ч. л. 
  • імбир — 1 ст. л.
  • бальзамічний оцет — 1 ст. л. 
  • цукор — 100 г 
  • перець чилі — 1 шт. 
  • половина лимону

Як готувати: 

1. Полуницю промийте, помістіть в каструлю і засипте цукром. Поставте на невеликий вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Коли цукор розчиниться, додайте тертий імбир, сіль і перець чилі без насіння. Варіть близько п`яти хвилин.

2. Потім трохи остудіть і подрібніть все блендером до стану однорідного пюре.

3. Перелийте вміст в сотейник або глибоку сковороду, додайте бальзамічний оцет і вичавлений з половини лимона сік. На невеликому вогні варіть соус, помішуючи, до бажаної густоти. Це займе приблизно 15 хвилин.

4. Остудіть соус і подавайте до страв.

5 5 2
Фото: Gettyimages
Спецпроекты
Реклама

Як зробити ідеальне тісто для піци вдома: секрети від шеф-кухаря

Яке борошно краще використовувати і як правильно замісити?

Loading...

Сезонне меню: простий рецепт французького пирога із грушею

За рецептом сушефа реаліті «Пекельна кухня» Микити Єфанова.

Хочешь больше узнать про "LifeStyle"?
Гороскоп
Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер:

 

© Copyrignt Cosmopolitan Ukraine, 2019. Все права защищены.