Сезонне меню: простий рецепт пирога зі спаржею

Cosmo

Настав час насолодитися сезоном спаржі на повну. Вона корисна, а її смак незрівнянний. Спаржа чудово доповнить твої улюблені сніданки або стане ідеальною начинкою для пирога. Шеф «Пекельної кухні» (Новий канал) Алекс Якутов ділиться простим рецептом приготування пирога зі спаржею.

Інгредієнти для пирога:

листкове тісто 0,5 кг

спаржа 1 кг

сир пекоріно — 100 г

розмарин — 2 гілки

часник 2 шт. 

оливкова олія — 30 г

багато свіжої сезонної зелені кріп, петрушка, цибуля

жовток 1 шт.

Інгредієнти для соусу бешамель:

вершкое масло 30 г

борошно 2 ст. л.

молоко — 300 мл

сіль за смаком

Приготування:

  1. У невеликій каструлі розтопи масло та всип борошно. Влий молоко та додай сіль, перець. Постійно помішуй до загущення.
  2. Розкатай тісто товщиною 10 мм до 20-30 см. У центр налий соус бешамель.
  3. Залиш край 1 см та змасти його жовтком. Так край пирога матиме красивий колір та буде хрустким.
  4. Промий спаржу та обріж закінчення ніжок. Виклади її в центр рівномірно по всій довжині.
  5. Збризни оливковою олією.
  6. Постав в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.
  7. Дістань з духовки та посоли. Натри сир та посип ним пиріг.
  8. Порви руками зелень та посип нею пиріг.

Смачного!

5 5 1
Фото: Gettyimages
Спецпроекты
Реклама
Loading...
Хочешь больше узнать про "LifeStyle"?
Твоя жизнь / Рецепты
Это интересно

9 модных видов кофе

Чтобы понимать современный жаргон из меню модных кофеен, нужно быть чуть ли не доктором наук! Мы расшифровали для тебя несколько названий, чтобы ты могла вовремя блеснуть умом и вкусом. 

Гороскоп
Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер:

 

© Copyrignt Cosmopolitan Ukraine, 2019. Все права защищены.