Рецепт місяця від Євгена Клопотенка: смачна полента з грибами та лимоном

Твоя жизнь / Рецепты
30 сентября 2020
Cosmo

Українська кухня — це нерозкрита книга. Пам’ятаєте, як в дитинстві батьки казали вам, що ви маєте прочитати книгу, тому що це світова класика? Ви її брали до рук, гортали і зовсім не розуміли, що в ній такого. І лише потім, через багато років повертались до неї і, читаючи, тонули в ній. Розуміючи, що в дитинстві просто не були готові до того, аби зрозуміти її? Чимось подібним для мене є й українська кухня. Розпочавши вивчати її, я закохався настільки сильно, що то напевно на все життя. Це книга з нескінченною кількістю сторінок та безліччю розділів. В ній є щось від детективу, бо для того, аби відшукати рецепти, потрібно розгадувати загадки, звертати увагу на підказки. Є щось і від трагедії та, звичайно, від роману, бо це так чи інакше любовна історія. 

Розуміючи, що ми, українці й досі не багато знаємо про нашу національну кухню, я вирішив розповідати вам про неї. Потроху ми будемо знайомитись зі стравами нашої національної кухні, занурюючись у світ автентичних, простих до мурах смачних рецептів. Цього разу розповім про кукурудзяну кашу. Не обманюйтесь простою назвою: скуштувавши її, ви зрозумієте, що це просто подарунок «гастробогів». 

Кукурудзяна каша, мамалига, або, як кажуть італійці, полента — це неймовірно смачна страва. До того ж, її впевнено та з гордістю можна віднести до страв традиційної української кухні. 

Зазвичай її готують або просто з маслом, або з додаванням солоного сиру, або ж з овочами чи м’ясом. Вона напрочуд гарно поєднується практично з усіма продуктами, тож простір для експериментів неосяжний. Я ж хочу поділитись з вами своїм варіантом цієї каші — з грибами та лимоном. Як на мене, гриби з вершками в поєднанні з горіхами, соком і цедрою лимона ідеально доповнять ніжний смак кукурудзи. Можете перевірити. 

Полента з грибами та лимоном: покроковий рецепт

Складові:

  • Кукурудзяна крупа (полента) — 1 стакан
  • Гливи — 500 г 
  • Лимон (сік та цедра) — 1 шт.
  • Соняшникова олія — 1 ст. л.
  • Вершки (30 % жирності) — 200 мл
  • Волоський горіх — 30 г
  • Петрушка — 1 пучок
  • Сіль за смаком

Як приготувати поленту з грибами та лимоном:

  1. Кукурудзяну крупу насипте в сито і промийте під проточною водою. Перекладіть крупу в каструлю, додайте 1-2 дрібки солі і залийте 3 склянками окропу. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння.
  2. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть крупу до готовності 15-20 хвилин, постійно помішуючи. Це важливо! Коли крупа буде готова, зніміть кашу з вогню і залиште під кришкою на 20 хвилин.
  3. Гриби крупно поріжте і обсмажте на сковороді або в сотейнику з соняшниковою олією, поки гриби не стануть м`якими. Додайте вершки, цедру лимона, натерту на тертці, подрібнені ядра горіхів і сік лимона. Тушкуйте 3-4 хвилини на маленькому вогні, додайте сіль за смаком. Подавайте тушковані гриби на кукурудзяній каші разом з подрібненою зеленню.

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com 

5 5 1
Фото: пресс-служба
Спецпроекты
Реклама
COSMO / Тренды

Твоя жизнь / Рецепты
Это интересно

9 модных видов кофе

Чтобы понимать современный жаргон из меню модных кофеен, нужно быть чуть ли не доктором наук! Мы расшифровали для тебя несколько названий, чтобы ты могла вовремя блеснуть умом и вкусом. 

Loading...
Читай Cosmopolitan в 2020

На обложке: Екатерина Кухар

Продолжение следует: наводим порядок в жизни после карантина

Есть идея: главные тренды осени в теории и на практике

Double trouble: вся правда и ложь о грудных имплантах

Себе дороже: этот неловкий момент, когда подруга зарабатывает больше

Афера века: точки G не существует, расходимся!


Хочешь больше узнать про "LifeStyle"?
Гороскоп
Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер:

 

© Copyrignt Cosmopolitan Ukraine, 2019. Все права защищены.