Різдвяне меню: 3 смачні страви із птиці

Cosmo

Готова здивувати близьких та друзів на Різдво? Гарячі страви із птиці стануть чудовою альтернативою класичним м’ясним смаколикам, які подають до новорічного столу. Нумо готувати!

Курка по-тайськи

Інгредієнти:

Куряча грудка 100 г

Борошно 100 г

Перець 30 г

Рис 150 г

Кінза за смаком

Цибуля 20 г

Перець чилі 20 г

Перець болгарський 100 г

Соєвий соус 90 мл

Червоне вино 50 мл

Кетчуп 100 г

Зелена цибуля 10 г

Приготування:

1.Почни із приготування соусу. Для цього наріж на маленькі кубики цибулю, перець чилі та болгарський перець. Обсмаж інгредієнти на рослинній олії до появи золотавого відтінку. Влий соєвий соус, червоне вино та смаж на малому вогні до появи густини. Наприкінці присип соус зеленою цибулею.

2. Тепер займись куркою. Змішай борошно та перець. Шматочки курячого філе присип сухою сумішшю і смаж на рослинній олії до появи золотої скоринки. Додай соус чилі і подавай із рисом та кінзою. Смачного!

Качина ніжка із яблучним пюре

Інгредієнти:

Качина ніжка 1 шт.

Сіль  5 г

Коріандр  2 г

Бадьян  1 г

Чебрець  2 г

Шавлія  2 г

Перець горошком  1 г

Яблука печені  260 г

Горіх пекан  30 г

Фреш лимонний  45 г

Кориця 5 г

Імбир корінь 25 г

Мед 70 г

Приготування:

1.Обсмаж качку з усіх сторін на пательні. Додай спецій і готуй ще три години на малому вогні. Потім переклади мясо на деко, додай води і залиш у печі на три години при температурі 120 градусів.

2.Попередньо запечені яблука очисть від шкірки. Додай інгредієнти, що залишилися, і збий у блендері до появи однорідної маси.

3.Виклади на тарілку пюре з яблук, а згори поклади качину ніжку. Веселих свят!

Перепілка із грибним соусом

Інгредієнти:

Перепілка  1 шт.

Куряча печінка  20 г

Курячі стегна без кісток  150 г

Сало без м'яса  20 г

Вершки 33%  20 мл

Оливкова олія  10 мл

Чебрець  5 г

Часник  5 г

Сіль  5 г

Оливкова олія  25 мл

Картопля  80 г

Масло  10 г

Гриби  80 г

Перець  2 г

Приготування:

1.Перетвори сало, куряче стегно та печінку на фарш. Додай сіль та вершки. Перемішай і фаршируй перепілку.

2.Смаж перепілку з часником та олією до появи золотої скоринки.

3. Переклади мясо на деко і печи ще вісім хвилин при температурі 180 градусів.

4. Приготуй соус, змішавши відварену картоплю, часник, чебрець, гриби, олію, сіль та перець у чаші блендеру.

4 5 3
Фото: Getty Images
Спецпроекты
Loading...
Твоя жизнь / Рецепты
Надо прочитать

Гастрономічний гороскоп: твій смузі за знаком зодіаку

Лише найкращі інгредієнти для улюбленого напою!

Твоя жизнь / Рецепты
Надо прочитать

Новий фуд-тренд: рецепт японських млинців дораякі

Азіатський десерт, від якого скоро будуть у захваті всі.

Твоя жизнь / Рецепты
Это интересно

10 заведений Киева, где подают самые вкусные супы

Когда на тяжелую пищу уже и смотреть не хочется.

Кутья на Рождество: 3 традиционных рецепта

Не забудь поставить кутью на рождественский стол.

 

© Copyrignt Cosmopolitan Ukraine, 2019. Все права защищены.