Качка в паніровці на Різдво: небанальний рецепт, від якого всі будуть у захваті
Щороку сушите голову стравами для різдвяного столу? Ведуча програми «Ревізор» (Новий канал), кулінар Юлія Панкова підготувала для вас рецепт оригінальної страви до Різдва.
— Люблю, щоб серед традиційних страв було ще щось пікантне, — каже Юля. — До речі, запечена птиця завжди гармонійно поєднується з усіма улюбленими салатами, вареничками і голубцями.
Ведуча рекомендує приготувати пікантну качку в паніровці. Вона не лише смачна, а й гарно виглядає на столі.
Качка в паніровці з паприки та з імбирно-цитрусовим соусом
Інгредієнти:
- ціла качка
- апельсини — 4 шт.
- рожевий грейпфрут — 1 шт.
- лимон — 2 шт.
- паприка — 6 ст. л.
- оливкова олія — 100 мл
- імбир — 100 г
- вершкове масло — 50 г
- зубчики часнику — 4 шт.
- червона цибуля — 1 шт.
- кінза — 50 г
- бренді — 100 мл
- цукор — 2 ст. л.
- сіль за смаком
Як готувати:
1. Качку очистіть від нутрощів і зайвого жиру, який завжди в неї під черевцем. Натріть птицю сіллю. Змішайте оливкову олію з паприкою. Змастіть цією сумішшю качину тушку.
2. У глибокій сковороді розтопіть вершкове масло і злегка, до напівпрозорості обсмажте в ньому дрібно нарізаний червоний лук, потім додайте дрібно нарізаний часник, помішуючи, смажте овочі до появи яскравого часникового запаху. Коли він з`явиться, додайте в сковорідку цукор, тертий імбир, бренді і часточки лимонів, апельсинів та грейпфрутів, максимально ретельно очищених від гірких плівок.
3. Тушкуйте все на повільному вогні десять хвилин, час від часу помішуйте. Потім додайте дрібно порізану петрушку і зніміть з вогню.
4. Гущею з соусу наповніть черево качки. Соус залиште, він нам ще знадобиться. А змащену пастою з паприки і оливкового масла птицю відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5 години. Перевірите готовність качки, проткнувши їй стегно. Сік має бути прозорим, без залишків крові. Якщо все гаразд – виймайте птицю з духовки.
5. Подавайте качку з імбирно-цитрусовим соусом.
Смачного! І затишного вам Різдва!